Chris aan de slag in het Inloop Naaiatelier

Chris aan de slag in het Inloop Naaiatelier

dinsdag 12 februari 2019
Chris aan de slag in het Inloop NaaiatelierIedere woensdag- en zondagmiddag is het Inloop Naaiatelier open van 13:00 tot 17:00 uur. Tinka en/of Mariëlle zitten dan klaar met stoffen en naaimachines om jou de basis van het vak te leren of je te begeleiden bij een project naar keuze.
 
Zondag kwam Chris binnenlopen met een broek in zijn ene hand en zijn hond in de andere. “Ik wil al heel lang leren hoe ik mijn kleding kan repareren, en vandaag ga ik het doen!” zei hij trots toen hij naast Tinka achter de naaimachine kroop. Kleding repareren in plaats van weggooien en nieuw kopen, dat is precies waarvoor het Naaiatelier is.
 
“We krijgen uiteenlopende vragen, van repareren tot vermaken of nieuwe projecten zoals een speelkleed of kinderkleding maken” vertelt Tinka. Iedereen die zelf aan de slag wil met tweedhands textiel is meer dan welkom! De begeleiding is gratis, je betaald alleen voor de materialen die je gebruikt.
 
Chris had nog nooit acher een naaimachine gezeten maar na een uurtje kon hij al zelf een stuk stof in zijn broek zetten om het gat te repareren. “Ik kom volgende week terug want het is nog niet helemaal af, er gaat toch meer tijd inzitten dan ik dacht. Maar wat vind ik dit ontzettend leuk!”
 
Zelf meedoen, het vak leren of anderen het vak leren? Het kan allemaal, we zijn altijd op zoek naar mensen. Vragen? Mail communicatie@wawolliekringloop.nl.
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws