Feestweekend 31 augustus en 1 september

Feestweekend 31 augustus en 1 september

zondag 25 augustus 2019
Feestweekend 31 augustus en 1 september 
Op 31 augustus was het precies vijf jaar geleden dat onze winkel in Utrecht zijn deuren opende op bedrijventerrein Lage Weide. We lieten dit eerste lustrum natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan, dus vierden we dit samen met jullie op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september met leuke acties en activiteiten voor jong en oud. 

Er was een grote rommelmarkt waar je op zoek kon gaan naar ware kringloopschatten. Mensen zochten zelf door ongesorteerde dozen en kwamen zo de gaafste items tegen. Een mooi moment ontstond toen een stel op zaterdag een elektrisch orgel kochten en vroegen of ze de volgende dag een klein concert mochten geven. Zo gezegd, zo gedaan. Op zondag stonden zij te spelen en te zingen op de grote rommelmarkt wat zorgde voor een extra feestgevoel. 


Kortingen

Daarnaast trakteren we je op diverse kortingsacties. Zo zijn honderden kilo’s kleding, schoenen, tassen en accessoires allemaal € 1 euro per stuk en worden verzamelaars van boeken, cd’s en dvd’s ook verwend, want deze kosten dan slechts € 0,50 euro!

Activiteiten
In het Naaiatelier XL kun je het hele weekend aan de slag met met het hergebruiken en upcyclen van textiel. Je leert bijvoorbeeld een hip heuptasje, etui of een topje te maken, of je meegebrachte oude t-shirt om te toveren tot een kussen. Tijdens de workshop circulair mozaïeken (op zondag om 10.30u en 12.30u) worden oude scherven gebruikt om kleurige kunstwerken te maken, die je vervolgens mee naar huis mag nemen. Daarnaast is er de mogelijkheid om je op diverse momenten heerlijk te laten masseren door een masseuse, of kun je model staan voor een heuse portrettekenaar. Voor de kinderen, en natuurlijk iedereen die zich kind voelt, is er een leuk ingerichte knutsel- en spellenhoek. En zonder een lekker hapje is het natuurlijk geen feest. Daarom zullen de chefkoks van ons nieuwe restaurant VanPlanten heerlijke plant-based hapjes bereiden.

Dierenwelzijn
Hans Messie, veganist en oprichter van Wawollie, is trots op het succes van de kringloopwinkel: ‘Alleen door de betrokkenheid van veel mensen is dit allemaal mogelijk. Dankzij de vele donaties van nog bruikbare spullen, de verkoop hiervan en alle hulp van de vrijwilligers kunnen we bijdragen aan een duurzame, inclusieve én diervriendelijke wereld. Alle winst van Wawollie gaat daarom naar doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu.’

Fooienpot
Sinds april hebben we met onze fooienpot geld ingezameld voor Stichting Proefdiervrij. Wil je weten hoeveel er is geschonken, zorg dan dat je er op zondag rond 15.30u bent, want dan komt directeur Debby Weijers de opbrengst hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen! Met deze gift ondersteunen we het project VitalTissue, waarbij een logistieke infrastructuur wordt opgezet om testen in het vervolg op menselijk restweefsel (bijvoorbeeld afkomstig uit operaties) uit te voeren in plaats van op dieren.

Messie: ‘Ik wil alle klanten en medewerkers bedanken voor hun betrokkenheid en bijdrage in de afgelopen jaren en we hopen jullie allemaal het weekend te zien!’

Wij bedanken onze sponsoren:

Zij helpen ons dit lustrumweekend onvergetelijk te maken.
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws