Hans doet Ironman voor House of Animals!

Hans doet Ironman voor House of Animals!

woensdag 15 mei 2019
Hans doet Ironman voor House of Animals! 
‘IK HEB ER VOORAL HEEL VEEL ZIN IN’
 
Hans Messie is 61 jaar, initiatiefnemer van Wawollie, bestuurslid bij House of Animals, hij is veganist en bovenal dierenbeschermer. En nu gaat hij op 25 mei meedoen aan de Ironman 2019.

De Ironman is een triatlon waarbij deelnemers eerst 3,8 kilometer zwemmen, daarna 180 kilometer fietsen en als dat er op zit een marathon lopen, dus 42,2 kilometer te voet afleggen! En om het nog wat uitdagender te maken is deze Ironman op het prachtige heuvelachtige Canarische eiland Lanzarote.

‘Ik heb er vooral heel veel zin in’, zegt Hans met een grote glimlach. Hij is nu ruim een jaar aan trainen voor deze sportdag waarin niet alleen conditie, spierkracht en doorzettingsvermogen een uitdaging vormt, maar ook de voeding.

Documentaire
"Met deze prestatie wil ik niet alleen laten zien dat je als veganist zo’n extreme sportprestatie kan neerzetten, ook wil ik geld inzamelen voor House of Animals en dan specifiek voor een documentaire over de komst van de wolf naar Nederland."

Bekijk hieronder hoe Hans voor de camera vertelt over zijn drijfveer die leidde tot deelname aan Ironman Lanzarote:

In 2009 heb ik in Zuid-Afrika de triatlon gelopen, maar ik verwacht dat de Ironman op Lanzarote zwaarder wordt. Op Lanzarote zijn de omstandigheden extremer, meer wind, hogere golven en grotere hoogteverschillen. Ik wil mezelf blijven uitdagen, daar word ik enthousiast van. Met het meedoen aan deze triatlon wil ik laten zien dat je als veganist prima een extreme sportprestatie kan leveren zonder gebruik te maken van dieren voor extra ‘paardenkracht’. Ik heb er een jaar lang serieus voor getraind en mijn voeding aangepast. Het is geen race die je zomaar kunt doen. Je moet continu gefocust zijn, een kleine stuurfout of verkeerde stap maakt dat je niet meer mee kan doen aan de race waar je zo lang voor hebt getraind. Dat maakt het spannend.

De regel tijdens The Ironman is dat je het helemaal zelf moet doen, je mag geen hulp van anderen krijgen. Dus een kapotte band moet je zelf repareren: “Voor een lekke band ben ik niet bang, ik heb een reserve bij me. Maar een kapotte schoen of zwembril die niet goed sluit, dat zijn de dingen waar ik wel zenuwachtig van word.”

Sponsor jij Hans?
Wil jij Hans en daarmee het belangrijke werk van House of Animals  ondersteunen? Ga dan snel naar zijn sponsorpagina. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage, ongeacht het bedrag.

> SPONSOR HANS <

Hans loopt onder meer om geld op te halen voor een documentaire over de komst van de wolf naar Nederland | Foto: publiek domein
Hans loopt onder meer om geld op te halen voor een documentaire over de komst van de wolf naar Nederland | Foto: publiek domein
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws