Stagiair Tyrone aan het woord

Stagiair Tyrone aan het woord

dinsdag 18 september 2018
Stagiair Tyrone aan het woord

“Bij Wawollie is alles mogelijk!”

Even voorstellen.
Tyrone (17 jaar), woont in Maarssen en loopt stage bij Wawollie. Hij leert hier de basis om in een winkel te kunnen werken, van prijzen tot inrichten. Na een korte zoektocht vond hij de geschikte stageplaats bij Wawollie Kringloop.
Tyrone is een aanpakker, teamplayer en zeer leergierig. Hij is op verschillende plekken in de winkel te vinden; in de bieb, achter de kassa, in de winkel en het magazijn.
 
Waarom Wawollie?
Ik was langs verschillende winkels gegaan maar nergens vond ik een plek. Soms was ik net te laat, anderen reageerde niet en bij één was de plek voor een ‘stage in een rolstoel’ al vervuld. Mijn moeder kwam met het idee om Wawollie te vragen en hier was wel plek voor mij.
Het is fijn dat deze stageplaats ik de buurt is, ik ben niet zo lang onderweg en af en toe kom ik een bekende tegen. Veel vrienden van mij wonen in de buurt en een keer zag ik mijn oude chauffeur in de winkel. Toen hij “He ouwe vriend!” riep, wist ik meteen wie het was.
 
Wat vind je leuk aan het werk bij Wawollie?
Het is heel afwisselend en alle producten zijn weer anders, dat zorgt ervoor dat ik creatief moet denken. Het is niet zoals in een supermarkt dat je moet spiegelen en alles op datum moet zetten. Ik mag hier de winkel mooi houden, help soms achter de kassa mee en prijs de spullen. Het leuke is dat ik ook gezellig een praatje kan maken met bekenden en collega’s.
 
Heb je een bijzondere ervaring?
Een keer was er een conflict tussen een klant en de kassamedewerker toen ik ernaast stond. Op school heb ik wel geleerd hoe je conflicten moet oplossen maar in het echt is het toch anders. We hebben toen een manager erbij gehaald en samen alles uitgepraat. Dat was heel leerzaam.
 
Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over een stageplek bij Wawollie?
Ik zou willen vragen wat hun ambities en wensen zijn. Als ze in de winkel willen werken maar obstakels zien zou ik ze willen vertellen dat er meer wegen naar Rome zijn. Gewoon proberen en volhouden. De aangepaste wagen voor aan mijn rolstoel is daar een mooi voorbeeld van. Hiermee kan ik gemakkelijk alle spullen rondbrengen en in de winkel zetten. Gewoon volhouden, dan is alles mogelijk!
 
Ook nieuwsgierig hoe het is om te werken bij Wawollie. Kijk op www.wawolliekringloop.nl/werkenbij of loop gewoon een keer binnen om te praten met een manager over de mogelijkheden. 
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws