Tips om jouw kerstboom te decoreren

Tips om jouw kerstboom te decoreren

vrijdag 24 november 2017
Tips om jouw kerstboom te decoreren

Bij kerst hoort natuurlijk een kerstboom, in bijna elk huis staat er rond de kerstperiode wel één. Hier vind je een aantal tips voor het kiezen en decoreren van een kerstboom.

Begin december barst elk jaar de kersthype los, één van de eerste dingen die gedaan wordt in het kerstthema is het aanschaffen van een kerstboom. Daarom lees je hieronder hoe je ervoor kunt zorgen dat de kerstboom het stralende middelpunt van je huiskamer wordt.

Type

Het decoreren van een kerstboom begint allereerst bij het kopen van een boom. Bedenk van te voren wat voor exemplaar je wilt hebben. Ga je voor een zo’n groot mogelijke boom of houd je het bescheiden met een kleintje?  De laatste jaren kiezen ook steeds meer mensen voor een nepboom omdat dit gemakkelijker is met opzetten. Deze is immers elk jaar opnieuw te gebruiken is en de boom verliest geen dennennaalden.

Plaats

Nadat je een geschikte boom hebt aangeschaft is het de tijd om te beslissen waar je de boom wilt plaatsen. Indien je een echte boom hebt is het niet verstandig deze in het zonlicht te zetten en bij een nepkerstboom doe je er goed aan deze niet naast de verwarming of een andere warme plek te zetten.

Thema

Wanneer de kerstboom eenmaal staat begint het leuke werk, het versieren van de boom. Voordat je gaat versieren kun je eerst nadenken over een thema waarin je de boom wilt decoreren. Hier vind je een aantal leuke thema’s. Je kunt je voor het versieren van de boom ook laten inspireren door de kersttrends, die vind je hier.

Versieren

Begin bij het versieren van de kerstboom allereerst met de lichtjes, hang deze van boven tot onder in de boom. Zet na de lichtjes de piek op de top, zo kun je zien of deze niet te zwaar is. Hierna kun je de kerstballen en overige decoratie in de boom hangen. Probeer alles te verspreiden en bekijk de boom zo af en toe van een afstandje. Niets is lelijker dan dat alle decoratie op één plek samenklontert.

Als laatst is het ook nog leuk om van het versieren van de boom een familieactiviteit te maken. Zoek samen met de kinderen de versiering uit en laat iedereen om de beurt een kerstdecoratie in de boom hangen. En na afloop is het natuurlijk de tijd voor warme chocolademelk en kerstkransjes.

Artikel van vrouwblog.nl

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws