Vrijwilliger Alex aan het woord

Vrijwilliger Alex aan het woord

dinsdag 12 februari 2019
Vrijwilliger Alex aan het woord“Ik kan hier weer ritme opbouwen en balans vinden.”

Even voorstellen
Alex (39) woont in Utrecht en werkt ruim een half jaar als vrijwilliger bij Wawollie. Vier ochtenden per week is hij de man met de gouden handjes en repareert hij meubels met een vakman precisie. Zijn hobby’s zijn wandelen en creatief bezig zijn, van het maken van zijn eigen fiets tot het stofferen van meubels.  
 
Waarom Wawollie?
Ik kwam thuis te zitten door de gevolgen van een fietsongeluk. Ik vond het verschrikkelijk om ‘afgekeurd’ te zijn en merkte dat de muren op mij af kwamen. Ik ben op Indeed op zoek gegaan naar werk.
Bij Wawollie vond ik de vacature die bij mij paste ‘handige klusjesman’ is op mijn lijf geschreven. Ik kan hier weer ritme opbouwen en balans vinden. Want na weken thuis zitten en altijd ‘vrij’ zijn raakte mijn klok in de war. Ik ging gamen tot 3 uur ‘s nachts en verveelde mij overdag. Nu kan ik weer echt genieten van een weekend en ‘vrij zijn’ waarderen.
 
Wat vind je leuk aan het werk als klusjesman.
Ik vind het mooi wanneer ik zie dat een meubelstuk die door mij is opgeknapt snel wordt verkocht. Ik vind het de sport om de meubels zo goed mogelijk op te knappen, mooi neer te zetten en zo verkoopbaar te maken. Vooral de echte houten meubels vind ik mooie projecten, dit vraagt vakmanschap en daagt mij uit.
Maar ook de collega’s geven mij een grote glimlach. Laatst kwam een van de managers binnenlopen in een carnavalspak, ze is nogal klein van stuk en droeg een kostuum van de kinderafdeling. Dat is wel echt lachen.
 
Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
Laatst nog had ik een leuke klant die ik echt kon helpen. Ik hielp hem met het inladen van zijn auto en had een leuk gesprek. Toen die man mij persoonlijk en oprecht bedankte kreeg ik een grote glimlach, dat zijn de momenten die extra energie geven. 
 
Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Ik zou zeggen “wie niet waagt, wie niet wint”. Ik ben van thuiszitten zonder ritme gegaan naar een fijne plek waar ik nu 4 dagen in de week ben. Dit geeft voldoening en balans in mijn leven. Zo kan ik toewerken naar een betaalde baan.
Het fijne is dat ik hier echt kan oefenen, niet alleen met een ritme maar ook in het aangeven van grenzen. Doordat het vrijwilligerswerk is durf ik goed naar mezelf te luisteren en aan te geven wanneer ik moet stoppen. Dit vind ik bij een betaalde baan moeilijker.
 
Bekijk welke functie bij jou past en wordt ook vrijwilliger!
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws