Vrijwilliger Charlotte aan het woord

Vrijwilliger Charlotte aan het woord

vrijdag 15 maart 2019
Vrijwilliger Charlotte aan het woord

“Werken bij Wawollie heeft mijn ogen geopend”


Even voorstellen
Charlotte (37) woont samen met haar vriend en zijn 3 kinderen in Maarssen. Sinds november is Charlotte twee dagen in de week te vinden bij Wawollie op de kledingafdeling. Hier brengt zij orde en structuur en zorgt ervoor dat de winkel er strak uitziet. Haar hobby’s naast mode zijn; reizen, knutselen met de kinderen, uiteten en bijkletsen met vriendinnen in Amsterdam.

Waarom Wawollie?
Ik heb 12 jaar gewerkt en gereisd voor een groot mode-concern in Amsterdam, dit slokte bijna al mijn tijd op. Toen ik mijn huidige vriend en zijn gezin leerde kennen wilde ik hier tijd en aandacht voor hebben. Ik heb mijn functie opgezegd en de hoofdstad ingeruild voor Maarssen en de rust van ‘even niets doen’. Van nixen werd ik echter onrustig, ik ben een echte doener. Dus toen ik op internet de vacature ‘medewerker kledingafdeling’ tegenkwam ben ik direct langs gegaan. Ik werk nu twee dagen per week bij Wawollie en heb de overige dagen de vrijheid voor mijn eigen programma.

Wat vind je leuk aan het werken op de kledingafdeling?
Ik stond aan het begin voor een flinke uitdaging, de berg met kleding en textiel leek wel de Mount Everest. Maar ik ben gewoon begonnen en heb samen met de andere vrijwilligers hard gewerkt aan een systeem. Door als team samen te werken, doelen te stellen en iedereen hierin mee te nemen is het gelukt om de berg weg te krijgen, dit geeft energie.
Werken bij een kringloopwinkel heeft ook mijn ogen geopend. Ik ben gegaan van een enorme business die mode produceert tot de recycling hiervan, het is de omgekeerde wereld. Ik ben geschokt hoeveel we weggooien. Ik was altijd al fan van kringloopwinkels en het vinden van parels. Nu ben ik nog bewuster van wat ik nieuw koop.

Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
Bij Wawollie is geen dag hetzelfde. Je werkt met zoveel verschillende mensen. Vooral de verhalen aan de lunchtafel vind ik ontroerend, grappig en betekenisvol. Ik zie ook echt de kracht van de kringloopwinkel, niet alleen voor het geven van een tweede leven aan de goederen, maar hier is ook een plek voor iedereen.
Het mooiste compliment wat ik heb gekregen is de reactie “Ik kan altijd zien als jij geweest bent, dan staat de kledingafdeling er mooi bij en is alles aangevuld”. Ik houd ervan om een verschil te kunnen maken. En als ik merk dat de kleding sneller verkoopt door de juiste etalage ervan dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Voor mij is het een mooie manier om bezig te zijn en verschil te maken. Dit gun ik anderen ook. Werken bij Wawollie heeft mijn ogen geopend en geeft een goed gevoel.

Ook vrijwilliger worden?
Bekijk welke functie bij jou past en wordt ook vrijwilliger!


 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws