Vrijwilliger Danny aan het woord

Vrijwilliger Danny aan het woord

maandag 4 maart 2019
Vrijwilliger Danny aan het woord

“Ik ben een echt mensen mens en ben ik hier het liefste elke dag!”

 
Even voorstellen
Danny (51) vader van twee dochters (23 en 25 jaar) en trotse opa van een kleinzoon van 8 maanden. Danny werkt al bijna 3 jaar voor Wawollie, variërend van 2 tot 5 ochtenden in de week. Hij is altijd te vinden bij inname om goederen te sorteren en de donateurs vriendelijk te woord te staan. Zijn hobby’s zijn koken, varen en klussen op zijn eigen eiland in de Vinkeveense plassen.
 
Waarom Wawollie?
Door het zware werk in de bouw kreeg ik lichamelijke problemen en kwam ik thuis te zitten. Maar thuis zitten is niets voor mij. Ik ben een sociaal dier en wil onder de mensen zijn en gezellig kunnen praten met elkaar.
In de krant zag ik toen een advertentie voorbij komen waarin stond dat een nieuwe kringloopwinkel werd geopend en ze op zoek waren naar vrijwilligers. Ik werkte toen nog bij een ander kringloopbedrijf, maar ben daar gestopt en kon hier doen wat ik echt leuk vind: het sorteren van alle binnengekomen goederen. 
 
Wat vind je leuk aan het werk bij dit kringloopbedrijf.
Dat ik nu werk bij een kringloopwinkel komt waarschijnlijk door mijn jeugd, van kinds af aan ging ik met mijn vader rommelmarkten af door heel Nederland en daarbuiten. Ook toen ik vijf dagen in de bouw werkte ging ik nog altijd in het weekend met mijn vader mee, heerlijk vind ik dat.
Het gesprek aangaan met de mensen, het luisteren naar de verhalen achter de goederen vind ik heel mooi werk. Veel mensen doneren spullen waar ze aan zijn gehecht en dat is soms best moeilijk. Ouderen vertellen verhalen over spullen die “al 30 jaar in de familie zijn” en vragen mij dan of de spullen wel goed terecht komen. Ik luister graag en weet dat de spullen een mooie plek krijgen in de winkel. Dat het geld naar de dieren toegaat is voor mij ook heel belangrijk, en ook voor veel van de donateurs merk ik.
 
Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
Ik werk hier al zo lang, vind het moeilijk om er nu een herinnering uit te pakken. Maar het algemene gevoel van bezig zijn tussen al deze spullen met potentie die een tweede leven krijgen, daar krijg ik energie van.
Ik vind het ook leuk om te merken dat ik met iedereen door een deur kan. Collega’s kijken mij aan het begin wel eens vreemd aan en denken soms dat ik een ‘biker’ ben met mijn lange haren. Maar zodra ze me leren kennen zeggen ze ‘he, jij bent eigenlijk een hele toffe peer’. Daar moet ik altijd wel om lachen. Want ik ben een echt mensen mens en loop hier fluitend rond. Als mijn lichaam het toeliet was ik hier elke dag!
 
Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Gewoon proberen, het is heerlijk om onder de mensen te zijn. Daar krijg je energie van. Toen mijn kinderen uit huis gingen had ik het wel even moeilijk, maar dankzij het werken bij Wawollie blijf ik lekker bezig en ontmoet ik mensen. Zo kom ik niet in een vervelend isolement.
 
Bekijk welke functie bij jou past en wordt ook vrijwilliger! 
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws