Vrijwilliger Daphne aan het woord

Vrijwilliger Daphne aan het woord

vrijdag 2 februari 2018
Vrijwilliger Daphne aan het woord

"werken bij wawollie is een win-win: halve werkdruk, dubbel plezier"

 
Even voorstellen
Daphne is 30 jaar en werkt sinds september bij Wawollie. Zij werkt één dag in de bieb en één dag achter de kassa. Haar hobby’s zijn veelzijdig. Van koken tot dansen en van tuinieren in haar vaders moestuin tot lezen.
 
Waarom Wawollie?
Ik kwam Wawollie Kringloop een jaar geleden tegen op Facebook en dacht ‘leuk, een nieuwe kringloopwinkel in Utrecht’. Zelf eet ik veganistisch en de visie van Wawollie strookt met de mijne, ik wil mij ook inzetten voor dierenwelzijn en ga bewust om met het milieu. Ik heb gereageerd op een oproep en direct bij het eerste gesprek was er een klik en dus ben ik gebleven.
Het mooie van Wawollie is, is dat het niet uitmaakt wat je achtergrond, gender of interesse is. Voor iedereen wordt een plekje gevonden dat past. En ik krijg waardering voor wat ik doe, ook als ik mijn dag even niet heb. Gewoon een compliment ‘fijn dat je er bent’ betekent al veel voor mij.
 
Wat vind je leuk aan het werk bij Wawollie?
Ik heb vooral heel veel lol met mijn collega's maar ook met de vaste klanten. Er heerst een gezellige sfeer in de winkel en ik maak me nog nuttig ook.
Maar in de eerste plaats ben ik gekomen om weer structuur te krijgen in mijn leven. Ik heb een tijd thuisgezeten om bij te komen nadat ik behoorlijk overprikkeld was geraakt. Na een tijdje kwamen de muren op me af en ik wilde weer aan het werk. Maar wel in een veilige omgeving waar ik mijn grenzen kan aangeven en rustig kan opbouwen. Bij Wawollie heb ik deze plek gevonden. Direct in het eerste gesprek heb ik duidelijk gemaakt wat ‘mijn verhaal’ is en waar ik behoefte aan heb. Het was enorm fijn om hier direct open over te kunnen zijn zodat ik nu beter mijn grenzen kan aangeven. Wanneer het even teveel is kan ik mijn rust pakken of eerder naar huis. Ik zie deze plek als een ideale oefensituatie om te wennen aan een werkomgeving en te leren om uiteindelijk door te kunnen groeien naar een betaalde baan.
 
Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
Het zijn vooral de kleine dingen die het doen. Zoals mijn collega die ‘s morgens langskomt om de dag te beginnen met een knuffel. Super lief en waardevol! Of mijn collega van de bieb die, net als ik, een boekenwurm is en met me meedenkt. Ik had haar verteld van mijn leesproject ‘uit ieder land van de wereld wil ik een boek lezen’. Dus nu komt ze regelmatig met tips en boeken, dat is hartstikke leuk.
 
Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Als je je aangesproken voelt door de functie en je staat achter het doel van de organisatie, dan kan het alleen maar een verrijking zijn. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening en je kan er ook veel lol uit halen. Het mooie aan vrijwillig werken is dat de werkdruk wegvalt die je bij een betaalde baan wel kan ervaren. Ik zie het echt als een win-win: halve werkdruk, dubbel plezier.
 
Bekijk welke functie bij jou past en word ook vrijwilliger! 
 
 
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws