Vrijwilliger Dorothea aan het woord

Vrijwilliger Dorothea aan het woord

maandag 16 oktober 2017
Vrijwilliger Dorothea aan het woord

“Dit is een oplossing om uit het ‘sociale isolement’ te komen."


Even voorstellen
Dorothea (83) is moeder van een zoon en dochter en oma van 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Sinds april 2017 werkzaam als vrijwilliger bij Wawollie Utrecht aan de prijstafel. Haar hobby’s zijn bijna ontelbaar: schilderen, gips en cement gieten, breien, haken, poppenhuizen inrichten, figuurzagen en haar huisdieren: een hondje, 3 katten en 3 vogeltjes.
 
Waarom Wawollie?
Nadat ik een nieuwe heup had gekregen heb ik een tijdje moeten revalideren. Het moeten stilzitten was ik al snel zat. Dus toen ik tijdens het winkelen bij Wawollie met Irma (een manager) aan de praat raakte en zij mij wees op vrijwilligerswerk, was ik direct enthousiast.
Ik ben in mijn vrije tijd al een bezige bij, ik ga vaak langs bij verzorgingshuizen om met ouderen te praten en vooral te luisteren en zorg voor mijn familie. Maar voor het werken bij Wawollie heb ik echt gekozen omdat ik dat wil. Er lekker op uit, nieuwe mensen leren kennen en gezellig praten.
Ik werk voornamelijk aan de prijstafel. Op een dag gaan er tientallen producten door mijn vingers die ik van een prijs voorzie en geef aan mijn collega’s om de winkel in te richten.
 
Wat vind je leuk aan het werk.
Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn. We lachen met elkaar, praten bij en geven elkaar tips. Zo heb ik een collega die een belangrijke afspraak had tips gegeven over kleding en uiterlijk en daar heeft hij veel aan gehad.
Het contact met een groot diverse groep, van jong tot oud, geeft mij energie (ook al heb ik altijd al veel energie voegt ze er lachend aan toe).
 
Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
De dag dat een van mijn jongere collega’s naar me toe kwam en vroeg ‘Wil jij mijn oma zijn?’. Dit ontroerde mij enorm. In de maanden dat ik hier werk heb ik echte vriendschappen opgedaan. Ook naast het werk heb ik contact en helpen we elkaar waar we kunnen.
 
Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Als je je goed voelt, kom dan gewoon helpen. Het is heerlijk om eruit te zijn, andere mensen te ontmoeten. Dit is een oplossing om uit het ‘sociale isolement’ te komen.
 
Bekijk welke functie bij jou past en wordt ook vrijwilliger! 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws