Vrijwilliger Fred aan het woord

Vrijwilliger Fred aan het woord

donderdag 10 oktober 2019
Vrijwilliger Fred aan het woordEven voorstellen
Fred (62) is geboren en getogen in Utrecht. Sinds de start van Wawollie, 5 jaar geleden, is hij werkzaam bij ons. Nu draait hij op  woensdag en vrijdag de winkel op de Amsterdamsestraatweg 67a. Zijn hobby’s zijn fietsen, vakantie en fitness. 
 
Waarom Wawollie?
Ruim 5 jaar geleden moest Fred stoppen met werken. “Ik ben geen type om thuis te zitten” zegt Fred met een glimlach. “Ik heb eerst maanden genoten van mijn vrijheid door veel aan het water te zijn, te fietsen en te genieten van vakanties. Toen wilde ik wel weer iets ‘nuttigs’ doen.” Hij kwam in contact met de vrijwilligerscentrale in Utrecht, zij boden hem vrijwilligerswerk aan in de winkel van Wawollie. “Oh, nee! Was mijn eerste reactie. Ik heb een totaal andere achtergrond en had geen interesse in winkels. Maar ik ben toch maar op gesprek gegaan. En nu… ruim 5 jaar later ben ik er nog steeds. Ik vind het heerlijk!”
 
Wat vind je leuk aan het werk op de Amsterdamsestraatweg.
“Ik vind het heerlijk in deze kleine toko. Het is afwisselend, je bent onder de mensen en elke keer moet ik vreselijk lachen! Het leukste vind ik de zomers, dan ga ik buiten op de stoep zitten en kijken naar de hele stad die voorbij komt.” De winkel ligt aan de altijd drukke Amsterdamsestraatweg. “En alles komt voorbij en in de winkel. Van Yup tot Junk. Sommige komen met regelmaat terug en vertellen aan de stamtafel hun hele levensverhaal. Anderen komen gewoon om even te snuffelen, en natuurlijk om mij te zien” zegt Fred met pretoogjes.
 
Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
“Ik heb vreselijk gelachen op een regenachtige dag. Een dame kwam binnen en was doorweekt van de regen. Ze stond even stil bij het schoenenrek en toen ik daar later keek zag ik twee doorweekte laarsjes staan. Mevrouw zelf had heerlijk droge schoenen aangetrokken en wilde zo de winkel uitlopen. Toen heb ik haar toch vriendelijk verzocht om de schoenen af te rekenen in plaats van om te ruilen.”
 
Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Ik zou ze aanmoedigen om de stap zeker te nemen. In de winkel ben je heerlijk onder de mensen. Ik heb hier enorm veel mensenkennis opgedaan. Het fijne van vrijwilligerswerk is dat er geen stress bij komt kijken, je bent gewoon heerlijk en zinvol bezig. 
 
Ook benieuwd hoe het is om mee te helpen bij Wawollie? Neem contact met ons op of kijk op de website om te zien welke functie bij jou past. 
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws