Vrijwilliger Gerrit aan het woord

Vrijwilliger Gerrit aan het woord

woensdag 16 mei 2018
Vrijwilliger Gerrit aan het woord

"Vrijwilligerswerk geeft je eigenwaarde en een goed gevoel”

Even voorstellen
Gerrit is 60 jaar en werkt nu ruim drie en een half jaar bij Wawollie Kringloop Utrecht. Twee dagen in de week is hij te vinden in het magazijn en brengt hij, met oog voor detail en gevoel voor stijl, de winkel op orde. In zijn vrije tijd speelt Gerrit gitaar en geniet van het luisteren naar muziek. Daarnaast is hij creatief en houdt van schilderen en tekenen.

Waarom Wawollie?
Ik kwam zonder werk te zitten en kreeg vanuit de gemeente de ruimte om mij nuttig te maken bij Wawollie. Ik heb een voorliefde voor kringloop en antiek en wilde weer aan de slag, dus voor mij een mooie kans.

Wat vind je leuk aan het werk bij Wawollie?
Het leuke van het werken binnen deze organisatie zijn de verrassingen. Je weet ‘s morgens nooit wat je kunt verwachten. Een simpel voorbeeld is het openmaken van een binnengebrachte doos. Wat zit erin, is het van waarde en hoe kan ik het een mooie plek geven in de winkel? Mijn ervaring uit eerder werk als illustrator en decorateur komen dan mooi van pas.
De mensen, de klanten en collega’s maken het werken zeer prettig. Ik heb collega’s die hier vanaf het begin rondlopen en waar ik echt een band mee opbouw. Maar ook veel nieuwe collega’s die me mooie of ontroerende verhalen vertellen. Bij Wawollie heerst een vrije sfeer, je mag zijn wie je bent en doen wat je leuk vindt. Die vrijheid vind ik heel fijn.

Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
Dat zijn er behoorlijk veel inmiddels. Maar vooral de waardering vind ik heel waardevol. Zo hielp ik laatst een klant met het kiezen van een bed. Door mee te denken en door te vragen gaat de klant tevreden de deur uit en hielp ik hem met het inladen in de auto. Dan help je echt iemand van begin tot eind.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Als je de tijd hebt, of kunt maken, om iets bij te dragen aan de maatschappij dan zeg ik ‘doen’. Het geeft je eigenwaarde en een goed gevoel. Bij Wawollie werk ik niet alleen met veel plezier en vrijheid maar heb ik ook het gevoel dat ik goed bezig ben voor het milieu. Wij voorkomen dat goederen worden weggegooid door ze een tweede leven te geven. Ik lever hier mijn bijdrage aan door meubels mooi neer te zetten en goed te prijzen zodat iemand de waarde ziet.

Leuk weetje: het grote en mooie schilderij boven de kassa is gemaakt door Gerrit. Kom eens kijken @maarssenbroeksedijk59!

​Bekijk welke functie bij jou past en word ook vrijwilliger! 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws