Vrijwilliger Hans aan het woord

Vrijwilliger Hans aan het woord

vrijdag 10 november 2017
Vrijwilliger Hans aan het woord

"Gewoon onder de mensen blijven anders stomp je af”

Even voorstellen
Hans is 64 en woont in Maarsen, gelukkige vader en opa van twee dochters en kleindochters. Sinds één jaar werkzaam als vrijwilliger bij Wawollie. Muziek is zijn leven, en daar is hij dan ook te vinden. Hij draagt er zorg voor dat de afdeling ‘geluidsdragers’ (van lp’s tot dvd’s) er netjes uitziet en alle genres goed staan gesorteerd.
 
Waarom Wawollie?
Ik moest van de bank af. Als ik niets moet, dan kan ik lui worden. Mijn vriendin heeft me het steuntje in de rug gegeven. Ik kwam als klant al vaak bij Wawollie om platen te kopen en toen ik de advertentie in de winkel zag heb ik me direct aangemeld. In het begin heb ik geholpen met het prijzen van artikelen en het plaatsen in de winkel, maar dat bleek niet bij mij te passen. Sinds ik, samen met mijn collega, verantwoordelijk ben voor de afdeling geluidsdragers zit ik helemaal op mijn plek.
 
Wat is je grootste motivatie om in de winkel te werken?
Het ‘onder de mensen zijn’ en service kunnen bieden, net dat beetje extra. Ik heb de laatste jaren veel kennis opgebouwd rondom muziek, van verschillende genres en artiesten. En het is leuk, en bijna dankbaar, om iets met die kennis te kunnen doen. Steeds vaker komen de vaste klanten naar me toe met een specifieke vraag, en dan kan ik meedenken.
 
Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
Ik maak iedere dag wel iets mee. Het contact met de collega’s is fijn. Ik ben nu in de 60 dus heb het nodige meegemaakt, en met collega’s kan ik daar goed over praten en een luisterend oor bieden. Ook het luisteren naar de klanten vind ik fijn. Soms vind ik een cd die bij een specifiek persoon past. Toen ik die klant daarmee blij maakte zorgde dat voor een hele mooie en enthousiaste reactie.
 
Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Gewoon doen, gewoon onder de mensen blijven anders stomp je af. Zeker nu ik ouder word merk ik dat dit snel kan gaan. Maar door bij Wawollie te werken maak ik iedere dag verhalen mee en ik hoor verhalen. Dit houdt mij jong.

Bekijk welke functie bij jou past en wordt ook vrijwilliger!
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws