Vrijwilliger Rolien aan het woord

Vrijwilliger Rolien aan het woord

vrijdag 14 juli 2017
Vrijwilliger Rolien aan het woord

“Vrijwilligerswerk geeft je een voldaan gevoel, en veel leuke contacten”


Even voorstellen
Rolien (68) werkt al sinds het begin bij Wawollie Utrecht. Ze is een echte spin in het web en weet van alles iets af. Grote kans dat je haar een keer een vraag hebt gesteld, als klant of collega, want zij heeft op (bijna) alle vragen een goed antwoord.
Rolien is voornamelijk te vinden in het magazijn waar zij alle binnengekomen spullen sorteert en prijst. Maar draagt er ook zorg voor dat de spullen in de winkel worden geplaatst en alles er netjes uitziet.
Ze wordt blij van wandelen en vakanties, een mooie combinatie.
 
Waarom Wawollie?
Twee en een half jaar geleden was ik op weg naar de sportschool. Ik zag dat de Wawollie Kringloopwinkel open was en ben even binnen wezen kijken. Ik kreeg direct een goed gevoel, heb me aangemeld als vrijwilliger en ben nooit meer weg gegaan.
 
Wat vind je leuk aan het werk bij Wawollie?
Ik heb een goed gevoel na een dag werken bij Wawollie, het geeft voldoening. Ik heb zelf een lijstenmakerij gehad en een winkel in de kunstbenodigdheden, van kwasten en verf tot aan schilderijen. Het is leuk om nu weer te werken in een winkel, maar dan zonder alle verantwoordelijkheden en zorgen eromheen.
 
Heb je een bijzondere ervaring?
Ik heb vele kleine, leuke ervaringen. Vooral het contact met de klanten en de onverwachte, diepgaande gesprekken die we op de werkvloer met elkaar hebben.
De ‘gekste’ ervaring die ik heb meegemaakt was de magazijnverkoop die wij een keer hebben georganiseerd. Ik zag mensen dozen openscheuren en bovenop dozen vol boeken klimmen om maar bij dat ene product te komen wat ze zo graag wilden. Het was echt een gekkenhuis en de puinhoop achteraf is onbeschrijfelijk. Een leuke ervaring, op diezelfde dag, was de veiling die werd georganiseerd. Mensen zaten op rijen om te bieden op mooie en unieke producten.
 
Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Tegen iedereen zou ik willen zeggen om eens langs te komen, probeer uit welk werk bij jou past. “Vrijwilligerswerk geeft je een voldaan gevoel, en heel veel leuke contacten met mede-vrijwilligers en klanten”.
 
Bekijk welke functie bij jou past en wordt ook vrijwilliger!
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws