Vrijwilliger Sjaak aan het woord

Vrijwilliger Sjaak aan het woord

vrijdag 7 september 2018
Vrijwilliger Sjaak aan het woord

“Lekker in beweging blijven, dat houd je jong en vrolijk”


Sjaak (83) is vanaf de start in 2014 vrijwilliger op de elektra afdeling bij Wawollie. Sjaak is weduwenaar en heeft een dochter en drie kleinkinderen, Chantal, Manon en Tommy. Hij heeft een ruime ervaring qua werk, van fotograaf tot militair en van een drukkerij tot bloemen verkopen. Zijn hobby’s zijn houtbewerken, tekenen, schilderen en puzzelen.
 
Waarom Wawollie?
In 2014 stond een advertentie in de krant waar ik op heb gereageerd omdat ik aan de slag wilde. Van achter de geraniums zitten wordt niemand vrolijk. Ik had toen een leuk gesprek en kon starten op de elektra. Hier ben ik nog steeds drie dagen in de week bezig met het testen, maken en prijzen van de elektra.
 
Wat vind je leuk aan het werk bij Wawollie?
Dankzij Wawollie heb ik een ritme, afleiding en mijn praatje. Dat heeft volgens mij iedereen gewoon nodig.
De afdeling elektra is afwisselend, iedere keer heb ik wel weer een ander apparaat waarbij ik moet puzzelen hoe het werkt. Maar de meeste collega’s zijn vast. Het is fijn om in de loop der jaren een band op te bouwen, de ander een beetje te leren kennen en hier en daar een gekkigheid uit te halen.
 
Heb je een bijzondere ervaring?
Niet direct een bijzondere ervaring. Iedere dag is gewoon leuk en het is fijn om altijd ergens naartoe te kunnen. Vooral de schik en het ritme is mij heel waardevol. Zo blijf ik lekker in beweging. Want van chagrijnig thuis zitten koop je niets en mijn kinderen worden daar ook niet blij van. Ik kan zeggen dat ze dat niet hoeft te zeggen want ik heb nu altijd wel zin in een praatje.  
 
Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Als je iets wil doen dan moet je gewoon een keer langskomen. Lekker in beweging blijven, dat houd je jong en vrolijk.
 
Bekijk welke functie bij jou past en wordt ook vrijwilliger!
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws