Vrijwilliger Stefano aan het woord

Vrijwilliger Stefano aan het woord

donderdag 30 mei 2019
Vrijwilliger Stefano aan het woord 
“Het is heel leuk om bij mensen thuis te komen.”

Even voorstellen
Stefano (59) is vader van een zoon en dochter en is geboren en getogen in Zuilen. Voor veel klanten zal hij een bekend gezicht zijn, want al ruim vier jaar rijdt hij als chauffeur op onze bus om spullen op te halen en te bezorgen. Hij is een grote muziekliefhebber en helpt bevriende artiesten door naar optredens mee te gaan als roadie, te zorgen voor voldoende eten en drinken en mee te kijken met het licht en geluid. Daarnaast reist hij graag en spreekt bijna 5 talen.

Waarom Wawollie?
“Via de gemeente ben ik hier begonnen als bijrijder, om werkervaring op te doen. Maar toen dat na een jaar niet meer hoefde vond ik het hier zo leuk, dat ik niet meer ben weggegaan.”

Wat vind je leuk aan werken als chauffeur?
“Ik hou van rijden, dat vind ik leuk. In het begin kon ik nog niet zo goed achteruitrijden, maar daar ben ik inmiddels heel goed is. Het is heel leuk om bij mensen thuis te komen, een praatje en op z’n tijd een grapje te maken. Ook al gaat het werken op de bus heel geroutineerd, een dag hier is altijd anders en nooit saai.”

Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
“Ooit mocht ik bij iemand een bed ophalen dat ik zelf in de jaren 60 nog heb gehad. Dat is voor mij echt nostalgie. Dat is zó leuk.”

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
“Altijd doen, je krijgt er zoveel voor terug! Mensen zijn haast altijd blij als je hun spullen komt brengen of ophalen. Je hebt echt hele mooie gesprekken met mensen.“ 

Bekijk welke functie bij jou past en wordt ook vrijwilliger!
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws