Vrijwilliger Tonnie aan het woord

Vrijwilliger Tonnie aan het woord

zondag 22 juli 2018
Vrijwilliger Tonnie aan het woord

“Ik heb een keer ruim €300,- gevonden in een boek!”


Even voorstellen
Tonnie (64) is getrouwd, moeder van een zoon en dochter, trotse oma van kleinzoon Thijs. Sinds het begin is zij werkzaam bij Wawollie. Tonnie zorgt er iedere vrijdag voor dat de bibliotheek er netjes bijstaat en de boeken zijn gesorteerd en geprijsd. Ze is naast Wawollie ook actief als vrijwilliger bij kasteel de Haar in Haarzuilens. Haar hobby’s zijn lezen, tuinieren, tijd doorbrengen met haar kleinzoon en is dol op haar poezen Mimi en Molly.
 
Waarom Wawollie?
Vier jaar geleden kon ik door een regeling stoppen met mijn werk op de peuterspeelzaal. Ik vond het heerlijk maar kan niet stilzitten. Toen ik de advertentie van Wawollie zag in de krant heb ik direct gereageerd.
Ik ben een groot voorstander van recycling en werken bij een kringloopbedrijf past dan ook goed bij mij. Ik neem regelmatig wat mee vanuit huis zoals speelgoed en kleding en hier kan ik dan weer iets ‘nieuws’ kopen op een verantwoorde manier.
 
Wat vind je leuk aan het werk in de bibliotheek.
Door mijn voorgaande werk heb ik een voorliefde voor kinderboeken, ik was vroeger al vaak te vinden op de boekenafdeling van kringloopbedrijven op zoek naar educatief materiaal. En zelf lees ik ook graag. Iedere avond verzet ik mijn gedachten door nog even een boek te lezen.
Daarnaast vind ik het heel waardevol om te kunnen samenwerken met mijn collega’s. Bij Wawollie hangt een hele open sfeer waarin bijzondere, persoonlijke of leuke verhalen worden gedeeld. Door goed te luisteren heb ik hier al veel geleerd, en ook mensen geholpen. Door alleen maar te luisteren.
 
Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
Ik heb een keer ruim €300,- gevonden! Gewoon ‘verstopt’ in een boek. Ik ga altijd de boeken na om notities of kaartjes weg te halen en bij zo’n standaard schoonmaakronde vond ik opeens heel veel bankbiljetten in de achterkant van een kookboek. Heel bijzonder om dat mee te maken. Wawollie heeft het geld geschonken aan een goed doel.
 
Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Gewoon komen proberen, het is superleuk. Vandaag nog kwam ik een vrouw tegen op de boekenafdeling, ze twijfelde nog of ze vrijwilligerswerk wilde gaan doen. Ik heb haar vertelt zeker een keertje mee te lopen, dan zou ik haar kunnen laten zien hoe leuk en gezellig het is. Gewoon doen dus.
 
Ook benieuwd hoe het is om mee te helpen bij Wawollie? Neem contact met ons op of kijk op de website om te zien welke functie bij jou past.
 
 
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws