Vrijwilliger Welmoed aan het woord

Vrijwilliger Welmoed aan het woord

dinsdag 11 december 2018
Vrijwilliger Welmoed aan het woord

"Hier kan ik de kennis van mijn opleiding toepassen in de praktijk”

Even voorstellen
Welmoed (24) woont thuis bij haar vader en is zus van David (21) en Floris (22). Haar hobby’s zijn hockey, lezen, films kijken en muziek luisteren. Welmoed werkt sinds het begin van 2018 bij Wawollie en kijkt nu terug op het afgelopen jaar.
 
Waarom Wawollie?
Mijn vader kwam met het idee om eens bij Wawollie binnen te wandelen en dat hebben we gedaan. ‘Ik ga het gewoon proberen’ dacht ik, en nu, bijna een jaar later, ben ik er nog steeds.
Nadat ik mijn opleiding handel had afgerond zocht ik een plek om mijn kennis in de praktijk te brengen en de kringloopwinkel is daar een mooie plek voor.
Ik werk veel in het magazijn en op de kledingafdeling, ik vul aan en zorg dat het er netjes uitziet. Ik werk hier vijf dagen in de week, drie volle dagen en op woensdag en vrijdag in de ochtend. Omdat ik slechthorend ben hoor ik niet altijd de vraag van de klant, maar de meeste kennen mij nu wel en weten hoe ik werk. Dat is fijn.
 
Wat vind je leuk aan het werken bij Wawollie?
Ik vind vooral mijn collega’s leuk. Ik kan fijn met ze kletsen en ze zijn allemaal echt heel aardig. Ook het hebben van een ritme is fijn en ik leer nog elke dag, vooral van mijn collega’s. Zij laten zien hoe ze met klanten omgaan en hoe ze orde krijgen in de winkel. Iedereen is anders, sommige zijn heel goed in hun werk en weten structuur te krijgen in de chaos. Anderen zijn heel goed met klanten, van hen leer ik hoe je in de praktijk klanten te woord staat en helpt.
 
Heb je een bijzondere ervaring bij Wawollie?
Ik vond vooral mijn eerste weken bij Wawollie indrukwekkend. De 1euro actie van de kleding was toen begonnen en ik zag klanten echt kledingstukken uit de stapels en rekken trekken. Dit was heel anders dan tijdens mijn opleiding waar alles netjes hing. Voor mij was dit direct een leuke uitdaging.
 
Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk?
Ik zou zeggen ‘gewoon doen’! Je weet pas of je het leuk vindt als je het probeert. Zo is het ook bij mij gegaan. En nu, bijna een jaar later heb ik heel veel geleerd van mijn collega’s en het werken in de praktijk. En het leuke is, door vriendelijk te blijven heb ik nog nooit een lastige klant ontmoet.
 
Bekijk welke functie bij jou past en wordt ook vrijwilliger!
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws