Wawollie is net een boekenkast vol meeslepende romans

Wawollie is net een boekenkast vol meeslepende romans

maandag 12 juni 2017
Wawollie is net een boekenkast vol meeslepende romansMooi stuk in het AD Utrecht van Marieke Dubbelman over Wawollie Utrecht.

Allerleukste

Van alle kringloopwinkels in de regio, vind ik Wawollie in Maarssenbroek echt de allerleukste. De Emmaus in Parkwijk Leidsche Rijn is ook prima hoor, maar daar tref je vooral de afdankertjes van je generatiegenoten uit de buurt aan. En laat ik nou net geen behoefte meer hebben aan Maxi-Cosi's met zuur ruikende bekleding en afgekloven ledikantjes.
 

Bij Wawollie vind je waar van alle generaties en zelfs uit andere delen van de wereld. Zo komt er elke paar weken een vrachtwagen vol spullen (servies, oude fietsen, meubels etc.) uit Frankrijk aan bij Wawollie. Soms zit er zelfs een hele auto in.

Gezien de zeer frequente aanvoer uit Frankrijk bij Wawollie is de dramatische krimp op het Franse platteland nog lang niet op zijn eind. Dat je de stoffige gevolgen daarvan gewoon in een kringloopwinkel op een industrieterrein in Maarssenbroek kunt kopen, fascineert me mateloos.

Zo staan er voor een prikkie ontelbaar veel antieke linnenkasten en dramatische dressoirkasten, zoals je die altijd in moeilijke Franse films ziet. Ik trek altijd alle laatjes open want soms ligt nog een handgeschreven brief in. De Wawollie is net een boekenkast vol meeslepende romans, maar dan wel een waarvan je de verhalen zelf mag verzinnen.

Lees het volledige artikel op AD.nl.

 

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws