Wel of geen vrijwilligerswerk…?

Wel of geen vrijwilligerswerk…?

woensdag 21 februari 2018
Wel of geen vrijwilligerswerk…?Dagelijks zetten heel veel medewerkers die zich vrijwillig in om Wawollie mogelijk te maken. Maar waarom...? We vroegen aan zes medewerkers wat ze willen zeggen tegen de mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk. Dit is hun antwoord.
 
Daphne (30)
Als je je aangesproken voelt door de functie en je staat achter het doel van de organisatie, dan kan het alleen maar een verrijking zijn. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening en je kan er ook veel lol uit halen. Het mooie aan vrijwillig werken is dat de werkdruk wegvalt die je bij een betaalde baan wel kan ervaren. Ik zie het echt als een win-win: halve werkdruk, dubbel plezier.
 
Hans (64)
Gewoon doen, gewoon onder de mensen blijven anders stomp je af. Zeker nu ik ouder word merk ik dat dit snel kan gaan. Maar door bij Wawollie te werken maak ik iedere dag verhalen mee en ik hoor verhalen. Dit houdt mij jong.
 
Dorothea (83)
Als je je goed voelt, kom dan gewoon helpen. Het is heerlijk om eruit te zijn, andere mensen te ontmoeten. Dit is een oplossing om uit het ‘sociale isolement’ te komen.
 
Rolien (68)
Tegen iedereen zou ik willen zeggen om eens langs te komen, probeer uit welk werk bij jou past. “Vrijwilligerswerk geeft je een voldaan gevoel, en heel veel leuke contacten met mede-vrijwilligers en klanten”.
 
Gert (39)
Ik zou zeggen “kom gewoon een keer kijken” je kunt altijd weer weggaan. Dit klinkt simpel maar zo zie ik het wel. Gewoon je schouders eronder en ervaren hoe leuk het team van Wawollie is en je dag nuttig besteden met een grote lach van klant en collega.
 
Chris (40)
Als je graag bezig wilt zijn ben je bij Wawollie op de juiste plek. Het is afwisselend en je krijgt de ruimte om mee te denken. Wanneer ik in de winkel of het magazijn dingen zie die beter kunnen dan wordt er ook naar mij geluisterd. Voor mij is het ook een goede aanvulling op mijn C.V., doordat ik niet heb stil gezeten ben ik aantrekkelijker voor de arbeidsmarkt. 
 
Bekijk welke functie bij jou past en wordt ook vrijwilliger!

 
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws