Welkom in Chateau Mary

Welkom in Chateau Mary

vrijdag 15 november 2019
Welkom in Chateau Mary

Welkom in Chateau Mary 

Eind september zijn we uitgenodigd bij Mary. Zij is een vaste bezoeker bij Wawollie. We zien haar zo vaak dat we haar missen wanneer ze er een dag niet is. Tijdens een van de gesprekjes in de winkel zei ze gekscherend dat haar huis al begint te trillen als je alleen het woord Wawollie zegt. Dat wilden wij met eigen ogen zien! 
 
De wereld van brocante
Van buiten ziet het huis van Mary eruit als een heel gewoon rijtjeshuis maar binnen waan je jezelf in een waar kasteel ‘Chateau Mary’. Een kasteel vol brocante, grappige accessoires en bijzonderheden. “Ik houd van de dubbele laag, de items met een knipoog.” Ze wijst naar een stolp waaronder zich een klein sprookje afspeelt. “De bovenkant van een porseleinen pop heb ik op een satijnen kussentje gelegd. Zo ligt ze erbij als Sneeuwwitje.” Nu is het alleen nog wachten op de prins.
 
Tip: zet alles op thema
De kasten staan vol met snuisterijen, maar omdat het in de kasten staat blijft het opgeruimd. Er is geen pluisje stof te zien… “Een belangrijke tip is om alles op thema te zetten. Zo heb ik heel veel sprookjesfiguren, maar door die bij elkaar te zetten blijft het logisch”. Uit de kasten haalt ze een prachtige poppenspel van sneeuwwitje en de zeven dwergen en achterin staan authentieke poppen uit de Fabeltjeskrant.
 
Warenhuis Wawollie
Mary vult haar huis met vondsten die ze doet op Marktplaats en in kringloopwinkels. “Wawollie is mijn favoriet” zegt ze. “Het liefst ga ik iedere dag eventjes langs, het is heerlijk ruim opgezet en vlakbij mijn huis. Ik noem het gekscherend ‘mijn warenhuis’. Als ik daar rondloop krijg ik mijn hoofd leeg. Ik hoef niet eens iets te kopen maar gewoon er zijn en rondkijken maakt me rustig.” 
 
Breed aanbod
“Ik weet nog de eerste keer dat ik bij Wawollie binnenstapte, dit was vlak na de opening 5 jaar geleden. Ik kocht toen een prachtig weerstationnetje als cadeautje voor mijn man.” Een prachtige vondst die nu nog een mooie plek heeft in de woonkamer. “Dat vind ik het leuke aan de winkel, het aanbod is heel breed. Van keukengereedschap tot oude brocante. En dat laatste is echt mijn ding, ik houd van brocante!” Dat wisten wij stiekem al, want Mary is bij bijna alle brocante veilingen aanwezig! 
 
Het had zo moeten zijn
Op de vraag ‘Wat is de kringloopvondst waar je nu het meest trots op bent’ wijst Mary vol enthousiasme naar de witte kast in de woonkamer. “Hier zit een heel verhaal aan vast. Ik zocht een kastje of bureautje voor naast de deur en zag bij Wawollie een prachtig notenhouten dressoir. Maar, ik liet hem staan omdat ik op Marktplaats al iets had gereserveerd. Helaas was het kastje niet zo mooi en nog kapot ook. Ik heb toen vriendelijk bedankt en reed snel terug naar Wawollie om het dressoir alsnog te kopen. Maar… vlak voor mijn neus werd ‘mijn’ dressoir ingeladen voor een andere klant door twee medewerkers. Ik baalde verschrikkelijk. Een week later kwam die witte kast binnen! Nu staat hij hier prachtig en ben ik er extra blij mee. Het had zo moeten zijn!”
 
Ik voel me thuis
“Ik ben fan van kringloopwinkels, de spullen die daar staan hebben een verhaal! En bij Wawollie kan ik mijn verhaal kwijt, daar voel ik me thuis. Ik ken ook bijna iedereen. Het liefst pak ik iedere dag even een kar en loop mijn rondje, langs de speelgoed, de retrohoek op het meubelplein en natuurlijk de brocante.”
 
Tot de kerst
Ons bezoek zit erop en we worden door Mary uitgezwaaid. Enthousiast roept ze nog na dat we in december terug moeten komen, want dan is het huis in kerstsfeer ingericht. Dit spreken we af, rond kerst komen we terug in Chateau Mary!
 
Heb jij ook mooie vondsten van Wawollie in je huis staan? Of een uniek item waarvan je het verhaal met ons wilt delen? Laat het ons weten via communicatie@wawolliekringloop.nl!
 
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws